Fasulye Piyaz Bugün sizlerle lezzetli bir fasulye piyaz tarifi paylaşmak istiyorum. Fasulye piyaz, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarifte, doğru fasulye seçimi ve pişirme teknikleri ile mükemmel bir piyaz hazırlayacağız. Malzemeler
Sos İçin
Üzeri İçin
Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır? 1. Fasulyeleri bir gece önceden tencereye alarak, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve bekletin. 2. Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin. Yeniden tencereye alarak, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ve şekeri ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Domatesleri küp küp doğrayın, soğanları ince uzun piyazlık doğrayın ve maydanoz ile karıştırın. 4. Haşlanan fasulyeleri süzün ve servis kasesine alın. Üzerine önce soğanları, sonra domatesleri ekleyin. 5. Hazırladığınız sos malzemelerini karıştırarak fasulyelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. İsterseniz haşlanmış yumurtaları da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Fasulye Piyazının Püf Noktaları
Afiyet olsun! |