Patates Piyazı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patates Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Patates piyazı, Bir çeşit salata olup birçok yemeğin yanında veya bir kâse çorbanın yanına yakışan bir lezzettir. Patates piyazı oldukça kolay ve lezzetlidir. Birçok kişi hazırlayıp beş çaylarında veya altın günlerinde bile ikram etmektedir. Patates piyazını sevmeyen bir tek kişi yoktur sanırım özellikle ramazan ayında masaların olmazsa olmazlarındandır. Patates piyazı hazırlamak için öncelikle patatesleri haşlayıp doğranmaktadır. Fakat bazı kişiler közlenmiş patatesten de piyaz yapmaktadırlar. Sizlerle paylaşmış olduğum patates piyazı tarifini babama ait bir tariftir. Her ramazanda haftanın yaklaşık her günü piyaz yapardı bazen fasulye bazen nohut çoğunlukla da patates piyazı olurdu masamızda. Canım babamın tarifi patates piyazını denemenizi tavsiye ediyorum beğeneceğinizi umuyorum.

Patates piyazı için gerekli malzemeler
  • 5 adet iri patates,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 demet taze nane,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Dilerseniz bir tatlı kaşığı sumak,
  • 2 adet haşlanmış yumurta,
  • 1 adet limon suyu,
  • 1 fincan zeytin yağ,
Patates Piyazı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri derin bir tencereye koyup haşlatıyoruz çabucak haşlanmasını istiyor iseniz yıkadığınız patatesleri ortadan ikiye ayırıp batası su koyarak haşlayabilirsiniz. Daha sonra ayrı bir yerde iki adet yumurtayı haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken biz taze nane, maydanoz ve kuru soğanı doğrayayım. Dilerseniz kuru soğanı ince söğüş şeklinde doğrayıp tuz ile ovalayabilir ve yıkayabilirsiniz bu şekilde soğanın sası kokusu ve gazını almış olursunuz. Ayrı bir kâsede bir adet limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, sumak ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp kabuklarını soyuyoruz. Bir müddet beklettikten sonra dilediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz. Sıcak sıcak doğrar iseniz patatesler dağılabilir. Doğradığımız patatesleri derin bir kâseye alıp içerisine doğradığımız diğer malzemeleri ekliyoruz. Bütün malzemeleri bir kere harmanlayıp servis tabağına alıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu patates piyazının üzerine her yerine eşit miktarda gezdiriyoruz. Son olarak da haşlattığımız yumurtaları halka şeklinde dilimleyip piyazın üzerine diziyoruz. Maydanoz ve yumurta ile süslediğimiz patates piyazımız hazır afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Piyaz Kaç Kalori?dir?

Piyaz Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Piyaz Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Piyaz Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Piyaz Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Piyaz Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Piyaz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Piyaz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Piyazı Tarifi ve Malzemeleri