Barbunya Piyaz

Barbunya piyaz yemeği, günümüzde daha çok batı bölgelerde yapılan bir yemektir. Aslında bu yemeğin ülke içerisinde batı kesimlerde yapılmasının nedeni, doğu bölgelerde barbunya tüketiminin oldukça eksik olmasıdır. Barbunya piyazı, insanlarda çok büyük bir protein kaynağıdır. Protein açısından oldukça zengin olan bu yemeği, spor yapan insanların bol bol yemesi oldukça faydalı olacaktır.
Çünkü içerisindeki protein, vücut gelişiminde çok büyük etkiler yapacaktır. Barbunya piyaz yemeğinin, yapılışı diğer yemeklere göre oldukça kolaydır. Fakat malzeme açısından bu yemek biraz çeşitli olabilir. Bu yemeğe eklenen tüm malzemeler son derece etkili olarak yemeğe ayrı bir lezzet katmaktadır. Barbunya piyaz yemeği yaparken malzeme miktarına dikkat etmelisiniz. Çünkü yapılan yemek içerisindeki malzemelerden bazıları aşırı fazla bazıları ise eksik olduğu zaman çok ciddi lezzet kayıpları meydana gelecektir.

Barbunya piyaz için malzemeler

  • Bir su bardağı kadar barbunya,
  • Bir adet kırmızı biber,
  • İki adet orta boy domates,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Bir miktar tuz ve zeytinyağı,
  • Kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak diğer malzemeler,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir miktar nar ekşisi ve yarım limon,
  • Son olarak iki adet yeşil biber
Bu malzemelerin hazırlanması sonrasında sizlerde barbunya piyaz yemeği yapılışına geçebilirsiniz. Bu yemek için vereceğimiz tarifi ile dört kişilik barbunya piyaz yapabilirsiniz ve bu yemeğin toplam yapılış süresi 1.
30 saat sürecektir. Bunun için yemeğinizi sıcak sıcak tüketmek için zamanını bu süreye göre ayarlamalısınız.

Barbunya piyaz nasıl yapılır?


Bilindiği gibi fasulye, barbunya gibi besinler pişirilmeden bir gün önceden suya koyulur ve bu ürünler bir gün boyunca suda bekletilir. Sizlerde barbunyaların yumuşaması için ve gazının gitmesi için bir gün önceden suya koyun ve ıslatın. Daha sonra ise barbunyalar yumuşayıncaya kadar bol bol haşlayarak haşladığınız barbunyaların suyunu süzün. Böylece barbunyalar, barbunya piyaz yemeğinde kullanılmak için hazır.

İkinci aşamada ise biberleri, soğanları ve maydanozu özenle yıkayalım ve bir tahta yardımı ile yemeklik olacak şekilde hepsini ayrı kaplara doğrayalım. Sebzelerin hepsini doğradıktan sonra ise domateslerin kabuklarını sırayla soyarak bu sebzeyi de ince ince doğrayalım. Bu aşama sonrasında barbunyaları bir kap içerisine alarak daha önceden doğramış olduğumuz sebzelerin tümü ile sırayla karıştıralım.

Bu karışımı yaptıktan sonra malzemelerde bahsettiğimiz baharatları da sırayla atalım ve iyice karıştıralım. Böylece barbunya piyaz hazır. Zeytinyağı ve nar eksini de eklemeyi unutmamalısınız.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:47:19
Barbunya Piyaz ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Barbunya Piyaz Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Barbunya Piyaz"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Piyaz Salatası

Piyaz salatası, haşlanmış kuru fasulye ile yapılan oldukça lezzetli bir salata türüdür. Özellikle ızgara köfteyle harika bir uyumu vardır. Salatanın ana malz...
Devamını Oku

Köfte Piyaz

Köfte Piyaz, bu mükemmel lezzete sahip ikinin bir araya gelmesi ile kendinize ve sevdiklerinize şahane bir köfte piyaz ziyafeti çekebilirsiniz. Kolaylıkla he...
Devamını Oku

Piyaz Kalori

Piyaz Kalori, Zeytin, kuru fasulye ve yumurta ile yapılan piyaz çeşitlerinin kalori miktarı farklı olmaktadır. Özellikle de akşam yemeklerinde masada me...
Devamını Oku

Antalya Usulü Piyaz

Antalya usulü piyaz, Antalya usulü bir piyaz türüdür. Haşlanmış sebzelerde ve tahinde yapılır. Özellikle balık ile tüketildiği zaman çok daha lezzetli olur. ...
Devamını Oku

Oktay Usta Piyaz Tarifi

Oktay Usta piyaz tarifi, vermeden önce kuru fasulyenin birkaç faydasından bahsetmekte yarar var. Baklagiller familyasından olan kuru fasulye, içerdiği p...
Devamını Oku

Yumurtalı Piyaz

Yumurtalı Piyaz, kuşkusuz bir çoğumuzun severek yediği tarifler arasında yer alır. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmazdır. Lezzetli bir yumurtalı p...
Devamını Oku

Patates Piyazı

Patates piyazı, Bir çeşit salata olup birçok yemeğin yanında veya bir kâse çorbanın yanına yakışan bir lezzettir. Patates piyazı oldukça kolay ve lezzetlidir...
Devamını Oku

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz ...
Devamını Oku

Piyaz Sosu

Piyaz sosu: Birçok yemeğin yanında veya meze olarak hazırlayabileceğimiz piyaz çeşitlerine çok lezzetli soslar hazırlayabiliriz. Piyaz özellikle ramazan ayla...
Devamını Oku

Piyaz

Piyaz, ülkemizde yöresel yiyecekler arasında yer alan bir besindir. Bir nevi salata olarak bilinen bu yiyeceği, birçok kişi tüketmektedir. Türk mutfağında bi...
Devamını Oku

Piyaz Nasıl Yapılır

Piyaz nasıl yapılır, lezzeti ile yemeye doyulamayan, kuru fasulye ile yapılan değişik bir salata tarifidir. Diğer salata tariflerinin yanı sıra piyaz ku...
Devamını Oku

Fasulye Piyaz

Fasulye Piyazı Tarifi, Bugün sizlerle uzun zamandır paylaşmak istediğim enfes bir piyaz tarifim var şimdi sizlerle lezzetli piyaz yapmanın sıralarını paylaşa...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Birçok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk...
Devamını Oku

Piyaz Kaç Kalori?

Piyaz kaç kalori, Piyaz kuru fasulyeden yapılan bir yemek türü olarak bilinir. Piyaz birçok yemek türü yapılır. Patates salatası, yumurta salatasına veya zey...
Devamını Oku

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam ...
Devamını Oku

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bil...
Devamını Oku

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatad...
Devamını Oku

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde ya...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir...
Devamını Oku

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Piyaz Salatası
Barbunya Piyaz
Köfte Piyaz
Piyaz Kalori
Antalya Usulü Piyaz
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024