Oktay Usta Piyaz Tarifi

Oktay Usta piyaz tarifi, vermeden önce kuru fasulyenin birkaç faydasından bahsetmekte yarar var. Baklagiller familyasından olan kuru fasulye, içerdiği protein miktarı ve lifli yapısı ile oldukça değerli bir besindir. Kuru fasulye, neredeyse kırmızı etin karşıladığı proteinin tamamını karşılar. Ayrıca lifli yapısı sayesinde insan sağlığına birçok faydası vardır.
Kalp sağlığını korur, kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olur, kan şekerini kontrol altında tutar, sinir sistemine iyi gelir, mide ve bağırsakların yapısını korur, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur ve kandaki kötü kolesterolü düşürür.

Kuru fasulyeyi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletmek ve pişerken de üzerinde oluşan köpüğü almak içerdiği vitamin ve minerallerin korunmasını sağlar. Kuru fasulyeden yapılan piyaz da Türk mutfağının önemli salatalarından biridir. Güzel görüntüsü, nefis lezzetiyle et yemeklerinin yanında sofralarınızı süsleyecektir. Oktay Usta piyaz tarifi için aşağıda malzemelere göz atalım.

Oktay Usta piyaz tarifi için malzemeler

  • İki su bardağı kuru fasulye
  • İki adet sivri biber
  • 5 dal taze soğan
  • İki çorba kaşığı küçük küçük kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sosu için malzemeler

  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • İki çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 3 adet haşlanmış yumurta
Oktay Usta piyaz tarifi Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeleri akşamdan ılık suda ıslatın.
Ertesi günü süzüp güzelce fasulyeleri yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın, kaynadıktan sonra üzerinde köpükler oluşacaktır. Her köpük oluştuğu zaman tüm köpükleri alın. Köpükleri alarak fasulyenin gazını almış oluyorsunuz. Fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyeler tamamen yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra süzün ve derin bir kaba alın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu bir kapta iyice çırpın. Sıcak ve süzülmüş fasulyelerin üzerine yaptığımız sosu dökerek, fasulyeler tamamen sosu çekmesi için karıştırın.

Bir yanda sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 5 dal taze soğanları da temizleyip, yıkayıp yeşil yaprakları ile ince ince kıyın. Sosunu karıştırdığımız fasulyelerin üzerine maydanoz, sivri biber, taze soğan ve pul biberi ilave edip hepsini iyice harmanlayarak servis yapacağınız tabağa alın. Üzerini süslemek için ortadan ikiye kesilmiş haşlanmış yumurtaları koyarak süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

19.01.2024 08:49:17
Oktay Usta Piyaz Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Piyaz Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Piyaz Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Piyaz Salatası

Piyaz salatası, haşlanmış kuru fasulye ile yapılan oldukça lezzetli bir salata türüdür. Özellikle ızgara köfteyle harika bir uyumu vardır. Salatanın ana malz...
Devamını Oku

Barbunya Piyaz

Barbunya piyaz yemeği, günümüzde daha çok batı bölgelerde yapılan bir yemektir. Aslında bu yemeğin ülke içerisinde batı kesimlerde yapılmasının nedeni, ...
Devamını Oku

Köfte Piyaz

Köfte Piyaz, bu mükemmel lezzete sahip ikinin bir araya gelmesi ile kendinize ve sevdiklerinize şahane bir köfte piyaz ziyafeti çekebilirsiniz. Kolaylıkla he...
Devamını Oku

Piyaz Kalori

Piyaz Kalori, Zeytin, kuru fasulye ve yumurta ile yapılan piyaz çeşitlerinin kalori miktarı farklı olmaktadır. Özellikle de akşam yemeklerinde masada me...
Devamını Oku

Antalya Usulü Piyaz

Antalya usulü piyaz, Antalya usulü bir piyaz türüdür. Haşlanmış sebzelerde ve tahinde yapılır. Özellikle balık ile tüketildiği zaman çok daha lezzetli olur. ...
Devamını Oku

Yumurtalı Piyaz

Yumurtalı Piyaz, kuşkusuz bir çoğumuzun severek yediği tarifler arasında yer alır. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmazdır. Lezzetli bir yumurtalı p...
Devamını Oku

Patates Piyazı

Patates piyazı, Bir çeşit salata olup birçok yemeğin yanında veya bir kâse çorbanın yanına yakışan bir lezzettir. Patates piyazı oldukça kolay ve lezzetlidir...
Devamını Oku

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz ...
Devamını Oku

Piyaz Sosu

Piyaz sosu: Birçok yemeğin yanında veya meze olarak hazırlayabileceğimiz piyaz çeşitlerine çok lezzetli soslar hazırlayabiliriz. Piyaz özellikle ramazan ayla...
Devamını Oku

Piyaz

Piyaz, ülkemizde yöresel yiyecekler arasında yer alan bir besindir. Bir nevi salata olarak bilinen bu yiyeceği, birçok kişi tüketmektedir. Türk mutfağında bi...
Devamını Oku

Piyaz Nasıl Yapılır

Piyaz nasıl yapılır, lezzeti ile yemeye doyulamayan, kuru fasulye ile yapılan değişik bir salata tarifidir. Diğer salata tariflerinin yanı sıra piyaz ku...
Devamını Oku

Fasulye Piyaz

Fasulye Piyazı Tarifi, Bugün sizlerle uzun zamandır paylaşmak istediğim enfes bir piyaz tarifim var şimdi sizlerle lezzetli piyaz yapmanın sıralarını paylaşa...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Birçok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk...
Devamını Oku

Piyaz Kaç Kalori?

Piyaz kaç kalori, Piyaz kuru fasulyeden yapılan bir yemek türü olarak bilinir. Piyaz birçok yemek türü yapılır. Patates salatası, yumurta salatasına veya zey...
Devamını Oku

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam ...
Devamını Oku

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bil...
Devamını Oku

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatad...
Devamını Oku

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde ya...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir...
Devamını Oku

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Piyaz Salatası
Barbunya Piyaz
Köfte Piyaz
Piyaz Kalori
Antalya Usulü Piyaz
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024