Kuru Fasulye Piyazı
Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Birçok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru fasulye piyazı kış aylarında daha çok tüketilen bir besindir. Kış aylarında sıcak bir mercimek çorbasının yanında veya bir kebap çeşidinin yanında zevkle tüketebileceğimiz kuru fasulye piyazı kesinlikle zeytinyağlı olup bol yeşillikle yapılmaktadır.
Kuru fasulye piyazı için gerekli malzemeler- 2 su bardağı kuru fasulye,
- 3 adet haşlanmış yumurta,
- 2 iki adet kuru soğan,
- 1 adet sivri biber,
- 1 adet domates,
- 1 demet maydanoz,
- 1 demet tere,
- 1 fincan sızma zeytin yağ,
- 1 limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı kara biber,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı sumak,
Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?
Kuru fasulye piyazı yapmak için kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suya ıslatıyoruz. Ertesi gün ıslattığımız fasulyenin suyunu değiştirip yeni suyla haşlıyoruz. Kuru fasulye iyice pişene kadar fakat dağılmayacak kadar haşlıyoruz. Fasulyeleri haşladığımız sudan çıkarmadan kendi suyu içinde soğumaya bırakıyoruz. Söğüş şeklinde doğradığımız kuru soğanları tuzla ovup bol suda yıkıyoruz. Suyunu iyice sıktığımız kuru soğanları derin bir kâseye koyup maydanoz, tere, sivri biber ve domatesi ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekliyoruz.
Daha sonra süzdüğümüz kuru fasulyeyi de ekleyip bir kere karıştırıyoruz. Ardından geniş bir servis tabağına hazırladığımız kuru fasulye piyazını koyuyoruz. Ayrı bir yerde Zeytin yağ, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber ve sumağı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu piyazın üzerine gezdirerek döküyoruz. Son olarak da ayrı bir yerde haşladığımız yumurtaları ince halkalar şeklinde dilimleyip piyazın üzerine diziyoruz. Dilerseniz piyaza eklediğimiz baharatları damak zevkinize göre azalta veya çoğaltabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
20.01.2024 04:31:58
Kuru Fasulye Piyazı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|