{ "title": "Yumurtalı Piyaz", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/Yumurtali-Piyaz-97.jpg", "date": "19.01.2024 23:31:24", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Yumurtalı Piyaz, kuşkusuz bir çoğumuzun severek yediği tarifler arasında yer alır. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmazdır. Lezzetli bir yumurtalı piyaz yapmanın püf noktaları ve sırları vardır. Tarifimize geçmeden önce, bu püf noktaları bilirsek yumurtalı piyazımızın muhteşem olması kaçınılmazdır.

Yumurtalı Piyaz için gerekli olan malzemeler
Üzerini süslemek için
Yumurtalı Piyaz nasıl yapılır?

Bütün malzemelerimiz hazır olduğuna göre artık yumurtalı piyazımızı yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle yeşiliklerimizi güzelce yıkamamız gerekiyor. Yeşil yapraklı sebzeleri yıkamadan önce bir müddet sirkeli suda bekletirsek tarım atıklarından ve zirai ilaçlardan büyük ölçüde arındırmış oluruz. Fasulyelerimizi geniş bir kaba aktaralım. Temizlemiş olduğunuz maydanoz ve yeşil soğanları ince ince kıyıp kırmızı kuru soğanımızı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Aynı şekilde yeşil biberlerimizi ve domateslerimizi de küçük küçük doğrayıp fasulyemizin üzerine ekleyelim. Yumurtalı piyazımızın sosu için bir kâsede zeytinyağı, limon, sirke ve tuz çırpıklarak hazır hale getirilir. Hazırlanan sos yumurtalı piyazın üzerine dökülür ve fasulyeleri ezmemeye dikkat edilerek karıştırılır. Bütün malzemeler güzel bir servis tabağına alınır. Şimdi ise yumurtalı piyazımızı süsleme kısmına geçebiliriz. Haşlanmış yumurtaları soyalım ve dört eşit parçaya bölelim yumurtalı piyazımızın üzerine güzelce yerleştirelim. Yumurtalardan sonra arzu ettiğimiz kadar kırmızı pul biberi üzerine atabiliriz. Sunumumuzun daha iştah açıcı görünmesi için üzerine siyah zeytin taneleri ve kıyılmış dereotu ekleyebiliriz yumurtalı piyazımız afiyetle yenmeye hazır.

" } ] }