{ "title": "Soğan Piyazı", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/sogan-piyazi.jpg", "date": "21.01.2024 18:14:50", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan piyaz olarak yapılıp yenildiği zaman çok faydalıdır. Grip olan kişilerin bağışıklığının güçlenmesi için grip olduğu zaman çok tüketmelidir. Soğan piyazının yapımı oldukça kolaydır. Yemek davetlerinin yanına alternatif olarak yapılır.

Soğan piyazı kalori bakımında oldukça yüksek değerlere sahip olmasına rağmen çok faydalıdır. Soğan piyazı kırmızı soğan ile yapıldığı zaman daha çok lezzetlidir.

Soğan piyazı için gerekli malzemeler
Soğan piyazı nasıl yapılır?

İlk olarak soğanlar ince ve uzun şekilde olacak şekilde doğranır ve suda bir süre bekletilir. Daha sonra derin bir kabın içerisine sumak, pul biber, tuz, yağ ve nar ekşisi atılarak iyice karıştırılır. Hazır hale geldikten sonra piyaz servis edilecek tabağın içerisine konulur ve istenilen yemek ile servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }