{ "title": "Piyaz", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/piyaz.jpg", "date": "21.01.2024 10:05:23", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Piyaz, ülkemizde yöresel yiyecekler arasında yer alan bir besindir. Bir nevi salata olarak bilinen bu yiyeceği, birçok kişi tüketmektedir. Türk mutfağında birçok kişi tarafından yapılarak tüketilen bu yiyeceği sizlerde yemeklerinizin yanına çeşit olarak yapabilirsiniz. Üstelik, piyazın birçok farklı sebzeden yapılması nedeniyle birçok yemeğin de yanına yakışmaktadır. Bu nedenle sizlerde birçok yemeğin yanında bu mükemmel salatayı tüketebilirsiniz. Ana malzemesi kuru fasulye olması nedeni ile yüksek oranda protein içermektedir. İçerdiği proteinler ise özellikle vücut gelişimine önem veren insanlar için çok büyük bir etki yaptığı için birçok kişi bu yiyeceği tüketmektedir. İçerisinde herhangi bir yabancı madde kullanılmaması nedeni ile piyaz, insanlarda herhangi bir zarara neden olmaz. Bunun yanı sıra içerisinde ağır malzemelerin kullanılmaması, bu mükemmel yiyeceğin çocuklar ve yaşlılar tarafından tüketilmesini de sağlamaktadır. Piyaz, yapıldıktan sonra süslenerek servis edildiği zaman masaya çok daha güzel bir görüntü katmaktadır. Bu nedenle sizlerde domates, zeytin ya da haşlanmış yumurta gibi lezzetiyle de piyaza yakışan malzemelerle piyaz servis tabağını süsleyebilirsiniz. Piyaz, en çok Güneydoğu mutfağında yapılan bir yiyecektir. Fakat bu bölgelerde yapılan piyaz salatası içerisine ana malzeme dediğimiz fasulyeyi kullanmamaktadırlar. Aslında bu durumla birlikte çok büyük lezzet kayıpları görülür. Bu bölgede yapılan piyaz yiyeceğine sadece soğan, maydanoz, sumak ve sıvı yağ gibi malzemeler eklenir. Bu durumda hemen hemen bir salata gibi olur. Şimdi bu lezzetin nasıl yapıldığına bakalım.