{ "title": "Piyaz Çeşitleri", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/Piyaz-Cesitleri-25.jpg", "date": "20.01.2024 07:16:26", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, baharatlarla zenginleştirilerek sunuma hazır hale getirilir. Ayrıca zeytin, domates gibi malzemelerle süslenebilir. Piyaz çeşitleri özellikle davet sofralarında, kahvaltılarda, ana öğünlerin yanında hazırlanarak sunum yapılabilir. Sofraları zenginleştirmek için ideal seçim olan piyaz çeşitlerine hep birlikte göz atalım.

Mısırlı barbunya piyazı için gerekli malzemeler
Mısırlı barbunya piyazı nasıl yapılır?

Taze barbunya ayıklandıktan sonra yıkanır. Uygun bir tencereye alınarak üzerini geçecek şekilde su eklenir ve orta harlı ocakta yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen barbunyalar süzülerek soğuk suya tutulur. Kırmızı soğanın kabukları soyularak yarım ay şeklinde doğranıp, bir kabın içine alınır. Üzerine bir miktar tuz eklenerek ovulur. Yeşil soğan ve maydanoz yıkanarak incecik kıyılır. Yumurtalar 15 dakika kadar haşlanıp dilimlenir. Sarımsaklar rendelenir. Barbunya çukur bir karıştırma kabına alınıp, üzerine sırasıyla doğranan kırmızı soğan, maydanoz, yeşil soğan, sarımsak, limon suyu, kırmızı pul biber, kimyon, sirke eklenir. Piyaz homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım servis tabağına alınır. Üzeri, doğranan yumurta, mısır ve yeşil zeytinle süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Deniz börülcesi piyazı için gereken malzemeler
Deniz börülcesi piyazı nasıl yapılır?

Deniz börülcesi uygun bir tencerenin içine alınır. Üzerini geçecek kadar su ve yarım limon suyu eklenerek haşlanır. Haşlanan börülceler 30 dakika kadar soğuk suyun içinde bekletilir. Bu işlem börülcenin kolay soyulması ve kararmaması içindir. Yarım saat sonra börülceler soyularak çukur bir kabın içine alınır. Sarımsağın kabuğu soyularak üzerine bir miktar tuz eklenip dövülür. Dövülen sarımsaklar, kalan yarım limon suyu, baharatlar ve tuz karıştırma kabına alınıp homojen şekilde karıştırılır. Piyaz servis tabağına alınarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Kuru fasulye piyazı için gerekli malzemeler
Kuru fasulye piyazı nasıl yapılır?

Fasulyeler ayıklandıktan sonra ufak bir tencerenin içine alınır. Üzerine iki su bardağı kadar su eklenip, haşlanmaya bırakılır. Kuru soğan soyulduktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Yeşilbiber ufak ufak doğranır. Haşlanan fasulye soğuk suya tutularak süzülüp, karıştırma kabına alınır. Yumurta katı şekilde haşlanır. Haşlanan yumurtanın kabuğu soyularak kıyılır. Kuru fasulyenin üzerine doğranan domates, yeşil biber, maydanoz, tuz, sıvı yağ, karabiber, kırmızı pul biber eklenir. Malzemeler iyice karıştırılarak servis tabağına alınır. Doğranan yumurtalar üzerine serpiştirilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

" } ] }