{ "title": "Nohutlu Piyaz Tarifi", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/nohutlu-piyaz-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 02:47:26", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu 50 santimetreye varan bir bitkidir. Nohut yetiştirilmesi çok kolay olan bir bitkidir. İç Anadolu bölgesinde genelde kıraç alanlarda yetiştirilir. Kurutulmuş nohut birçok yemekte kullanılır. Bunlardan bir tanesi de nohutlu piyazdır.

Nohutlu piyaz için gerekli malzemeler

Salata için
Sos için
Nohutlu piyaz nasıl yapılır?

Nohut bir gece öncesinden 1 litre suda bir taşım kaynatılır ve ertesi güne kadar o suyun içinde gazının çıkması için beklenir. Tarifin yapılacağı gün nohudun suyu değiştirilir, temiz suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kaynayan nohut soğuk su yardımıyla kabukları çıkarılır ve derin bir kaba alınır. Kırmızı soğanlar ince ince yarım ay şeklinde doğranır. Maydanoz, taze nane ve taze soğan da çok ince ince kıyılır. Domates ve kornişon turşular küp-küp doğranır. Tüm bu malzemeler nohudun olduğu kaba eklenir ve iyice harmanlanır. Son olarak zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, sumak ve pul biber bir kâsede karıştırılır. Salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
" } ] }