{ "title": "Kuru Fasülye Piyaz Tarifi", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/Kuru-Fasulye-Piyaz-Tarifi-23.jpg", "date": "21.01.2024 03:20:20", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde bu muhteşem tarifi ister yemekleriniz de salata olarak, isterseniz de ara sıcak olarak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi Malzemeleri
Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru soğanı piyazlık doğrayıp üzerine biraz tuz atıp, parmak uçlarımız ile ovalayarak bir miktar ölmesini ve katmanlarının ayrılmasını sağlıyoruz. Domatesi küp-küp doğrayıp hazır hale getiriyoruz. Yeşil biberleri verevine doğruyoruz. Ardından haşlanmış kuru fasulyeyi geniş bir salata kasesine koyup üzerine doğramış olduğumuz kuru soğanı ve domatesleri ve biberleri ilave ediyoruz. Zeytinyağının içerisine tuzu, pul biberi ve limon suyunu ilave edip bir sos elde ediyoruz. Ardından bu sosu piyaza ilave ediyoruz. En son maydanozları da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine dilimlenmiş zeytinleri dilediğimiz gibi yerleştirip süsledikten sonra, fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }