{ "title": "Köfte Piyaz", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/kofte-piyaz.jpg", "date": "21.01.2024 15:53:04", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Köfte Piyaz, bu mükemmel lezzete sahip ikinin bir araya gelmesi ile kendinize ve sevdiklerinize şahane bir köfte piyaz ziyafeti çekebilirsiniz. Kolaylıkla herkes tarafından hazırlanabilen köfte piyaz tarifimizi sizlere ısrarla tavsiye ediyoruz. Böyle leziz bir ziyafetten mahrum kalmamak için işe akşamdan fasulyenizi ıslatmaya bırakarak başlayabilirsiniz.

Köfte Piyaz İçin Gerekli Malzemeleri

Köftesi için
Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte piyaz yemeğimizin köftesini hazırlamak için ilk olarak yoğurma kabımıza yarım kg köftelik kıymamızı alarak başlayalım. Bu arada soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra kıymanın üzerine rendenin ince kısmı ile incecik rendeleyelim. Ardından köfte harcının üzerine yumurtayı kıralım ve galeta unu ilave edelim. Daha sonra köfte harcımızı lezzetlendirmek için kimyon, dolusu kırmızı pul biber, karabiber, yenibahar, incecik kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcımızı güzelce yoğuralım. İyice yoğrularak kıvam alan köfte harcımızdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak oval köfteler hazırlayarak bir kabın içine yan yana sıralayarak daha sonra kızartılmak üzeri bir kenarda beklemeye bırakalım.

Piyazı İçin Gerekli Malzemeleri
Köfte Piyaz Sosu için
Köfte Piyaz ve Sosu Nasıl Yapılır?

Köfte piyazın piyazını hazırlamak için ilk olarak kuru fasulyeleri akşamdan ıslatarak sabah ıslama suyunu dökerek üzerine yeniden su ilave ederek fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra haşlama suyunu süzdürüp bir uygun bir servis tabağının içine yerleştirelim. Haşlanmış fasulyeleri ezerek püre şekline getirelim. Ardından ezilen fasulyenin tahin, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ, limon suyu, üzüm sirkesi, yeteri kadar tuz ve su ilave ederek piyaz sosumuzu iyice çırparak hazır hale getirelim. Sosumuz da Hazır hale geldikten sonra piyazımız için katı haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyarak düzgün bir şekilde dilimleyelim. Ardından yeşil soğanları temizleyip yıkadıktan sonra piyazlık doğrayalım. Maydanozu ince ince kıyarak hazır hale getirdikten sonra domatesleri dilimleri ve sivri biberleri doğrayarak tüm doğrama işlemlerini tamamlayalım. Ardından servis tabağına aldığımız haşlanmış fasulyelerin üzerine doğranmış malzemeleri ilave ederek üzerine kırmızı pul biber ve karabiber ilave ettikten sonra tahinli sosu fasulye piyazının üzerine gezdirerek dökelim. Hazır hale gelen piyazı içindeki malzemeleri zedelemeden hafifçe harmanlayarak hazır hale getirelim. Piyazımızın ardından önceden hazırladığımız köfteleri kızdırılmış sıvı yağ içinde kızarttıktan sonra köfte piyazı servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }