{ "title": "Fasulye Piyaz", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/fasulye-piyaz.jpg", "date": "21.01.2024 00:37:59", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Fasulye Piyazı Tarifi, Bugün sizlerle uzun zamandır paylaşmak istediğim enfes bir piyaz tarifim var şimdi sizlerle lezzetli piyaz yapmanın sıralarını paylaşacağım fasulye seçiminiz çok önemlidir benim favorim 'ispir' fasulyesi şarküterilerden ya da semt pazarlarından kolaylıkla bulabilirsiniz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta fasulyeleri bir geceden suya yatırmak ve yatırdığınız suyu dökmek yeni su koyarak orta ateşte haşlamak.

Fasulyenin lezzetini artırmak için bir eşit miktarda tuz ve şeker atabilirsiniz şeker atabilirsiniz fasulyenin soyulup kötü görünmemesi için kaynayan suda soğutulmaya bırakılmalıdır soğusun diye soğuk sudan süzüp soğumaya bırakırsanız fasulye kabuklarını atar son olarak fasulyenin diriliği çok önemlidir eğer çok haşlanırsa dağılır az haşlanırsa kıtır kıtır olur bu nedenle zaman zaman fasulyeden alınarak diriliğine bakabilirsiniz. Haşlanan fasulyeleri buzdolabı poşetine koyup uzun süre dondurucuda muhafaza edebilirsiniz böylece pratik piyaz yapabilirsiniz.

Fasulye Piyazı İçin Malzemeleri
Sos için
Fasulye Piyaz Üzeri için
Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri akşamdan tencereye alarak üzerine 3-4 parmak geçecek şekilde üzerine su koyarak kenara alın. Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin 4-5 parmak geçecek su ekleyin tuz ve şekeri ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra domatesleri küp-küp doğrayın soğanları ince uzun piyazlık doğrayın ve maydanozla karıştırın. Haşlanan fasulyeleri süzün servis kasesine alın üzerine önce soğan sonra domatesleri ekleyin son olarak da hazırladığınız sosu dökün servis yapın. (Eğer kullanacaksanız haşlanmış yumurtaları da bu aşamada ekleyebilirsiniz.)

Afiyet Olsun.
" } ] }