{ "title": "Antalya Usulü Piyaz", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/antalya-usulu-piyaz.jpg", "date": "19.01.2024 17:27:12", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Antalya usulü piyaz, Antalya usulü bir piyaz türüdür. Haşlanmış sebzelerde ve tahinde yapılır. Özellikle balık ile tüketildiği zaman çok daha lezzetli olur. Tahin sevenler çok fazla tüketirler. Kalori bakımında oldukça yüksek değerlere sahiptir ve haşlanmış sebzeler ve fasulye olduğu için çok faydalıdır. Sağlığına dikkat eden kişiler en çok tercih eder. Antalya usulü piyaz diğer piyazdan farkı sadece tayin ile yapılmasıdır.

Antalya Usulü Piyaz Malzemeleri
Antalya Usulü Piyaz Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru fasulyeler bir gün boyunca suda bekletilir. Sonra piyazın taratoru hazırlanır. Tarator için 1 çay bardağı tahini, limon sıkarak ve az su koyarak karıştırılır. Hazır hale gelen tarator buzdolabına konulur. Bekletilen kuru fasulyelere 2 su bardağı su konularak pişirilir. Yumurta haşlanarak kullanılır. Daha sonra maydanozlar ince ince doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur ve küp-küp doğranır. Domateslerden sonra közlenmiş soğan ve biberlerde sorulup ince ince doğranır. Buzdolabına konulan tarator çıkartılır. Haşlanan kuru fasulyenin içindeki su taratora eklenerek biraz daha lezzetli olunması sağlanır. Haşlanan kuru fasulye tabağa alınır ve üzerine tarator dökülür. Üzerine haşlanmış sebzeler, yumurta ve baharatlar dökülerek karıştırılır.
" } ] }