{ "title": "Antalya Piyazı", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/Antalya-Piyazi-52.jpg", "date": "20.01.2024 12:53:42", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köftenin yanında çok iyi gitmektedir. Servis esnasında közlenmiş biber ve közlenmiş soğan ile servis edebilirsiniz. Pide ile çok daha iyi olacaktır. Antalya piyazının aslı tahinli olur. Eğer tahin size ağır geliyorsa ve alışık olmadığınız bir tad ise tahin eklemeden de yapılabilir. Sizde evinizde Antalya piyazı nı kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapılışı kolay olduğu gibi malzemeleri de kolaylıkla bulunabilir. Antalya piyazı yaparken dikkat etmeniz gereken, fasulyeyi akşamdan ıslanmaktır. Antalya piyazı yaparken kullanılan taratoru bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bırakmanız gerekir. Şimdi profesyonel bir Antalya piyazı yapılışına geçebiliriz.

Antalya piyazı için gerekli malzemeler
Antalya piyazı nasıl yapılır?

Öncelikle bir gece önceden kuru fasulyeli ıslatın. Eğer kuru fasulyeyi soğuk su ile ıslatırsanız, soğuk su ile haşlayın. Eğer ılık su ile ıslatırsanız, ılık su ilave ederek pişirin. Bu fasulye pişirmenin püf noktasıdır. Fasulyeyi haşladıktan sonra suyunu bir miktarını ayırın ve süzün. Antalya piyazı için gerekli olan taratoru hazırlamaya geçelim. Öncelikle sarımsakları konuklarını soyun, bir miktar tuz ilave ederek iyice ezin. İçerisine bir limon suyu, zeytinyağı ve tahini ekleyerek iyice karıştırın. Boza kıvamında olması gerekir. Eğer koyu ise ayırdığınız fasulye suyundan kullanarak inceltebilirsiniz. Haşlanmış yumurta ve maydanozu ince ince doğrayın ve fasulye ye ekleyin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve karıştırın. Servis tabağına alın ve etrafına domates, soğan ve biberleri közleyerek birlikte servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }