{ "title": "Antalya Piyazı", "image": "https://www.piyaz.gen.tr/images/Antalya-Piyazi-52.jpg", "date": "20.01.2024 12:53:42", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köftenin yanında çok iyi gitmektedir. Servis esnasında közlenmiş biber ve közlenmiş soğan ile servis edebilirsiniz. Pide ile çok daha iyi olacaktır. Antalya piyazının aslı tahinli olur. Eğer tahin size ağır geliyorsa ve alışık olmadığınız bir tad ise tahin eklemeden de yapılabilir. Sizde evinizde Antalya piyazı nı kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapılışı kolay olduğu gibi malzemeleri de kolaylıkla bulunabilir. Antalya piyazı yaparken dikkat etmeniz gereken, fasulyeyi akşamdan ıslanmaktır. Antalya piyazı yaparken kullanılan taratoru bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bırakmanız gerekir. Şimdi profesyonel bir Antalya piyazı yapılışına geçebiliriz.